Повернутися до новин
На головну сторінку

Кабінет Міністрів України затвердив порядок надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії

Держава виділить на компенсації 1,4 млрд. гривень, а головним розпорядником бюджетних коштів стане Міністерство соціальної політики.

Відповідна постанова КМУ № 64 від 1 лютого 2021 року  опублікована на  Урядовому порталі

 

 

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що українці, у яких встановлено електроопалення, отримають компенсації за підвищення тарифу на електроенергію з 1 січня 2021 року.

"Уряд затвердив порядок компенсації для людей, які використовують електроопалення. Така компенсація буде нараховуватися автоматично (на особові рахунки споживачів). Жодних довідок чи заяв писати не треба.

Компенсації будуть виплачуватися людям, домівки яких обладнані електроопалювальними установками й у яких будинки не газифіковані, або не мають централізованого теплопостачання. Також компенсації будуть виплачені багатодітним, прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу", - написав прем'єр Денис Шмигаль.

 

Також цією постановою уряд вніс електроенергію до списку соціально значущих товарів для держрегулювання.

 

 

Дивіться більш детальні роз’яснення у відеокоментарях

Бондаренко Ігоря Івановича -

Начальника відділу постачання електричної енергії за універсальною послугою  ТОВ «Одеська Обласна Енергопостачальна Компанія»

 

 

 

00:59     Яких категорій громадян стосуються виплата компенсації     внаслідок підвищення тарифів?

03:48  Чи є необхідність звертатись до ЦОК щодо отримання компенсації? Як клієнт зможе дізнатись щодо отриманої компенсації?

06:00 На який період встановлений порядок виплати компенсації?

06:50 Які заходи рекомендується здійснити клієнтам для економії грошових коштів в нинішніх  реаліях?

07:03 Уточнення: компенсацію отримують ті, хто не отримує субсидію.

 

 

Нагадуємо:

Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію в 0,90 грн. за 1 кВт.год для населення  на перші 100 кВт.год та встановив з 1 січня 2021 року по 31 березня 2021 року фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 грн. за 1 кВт.год.

02 лютого 2021