Повернутися до новин
На головну сторінку

До уваги клієнтів з договірною потужністю електроустановок 50 кВт і більше!

Шановний Клієнте!

 

Товариство з обмеженою відповідальністю «Одеська обласна енергопостачальна компанія» (далі - ТОВ «ООЕК») повідомляє, що відповідно до п.13 розділу XVII Прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про ринок електричної енергії» (зі змінами) тимчасово, на період з 1 січня 2019 року по 31 грудня 2020 року, універсальні послуги, крім побутових та малих непобутових споживачів, надаються постачальником універсальних послуг (ТОВ «ООЕК») бюджетним установам незалежно від розміру договірної потужності та іншим споживачам, договірна потужність електроустановок яких до 150 кВт. У зазначений період на ці бюджетні установи незалежно від розміру договірної потужності та на інших споживачів, електроустановки яких приєднані до електричних мереж з договірною потужністю до 150 кВт, поширюються всі права та обов'язки, передбачені Законом України «Про ринок електричної енергії» для малих непобутових споживачів щодо отримання універсальних послуг.

Таким чином, з 01 січня 2021 року право на отримання універсальної послуги залишиться тільки у бюджетних установ та споживачів, що відповідають ознакам малого непобутового споживача, тобто тих, які мають договірну потужність до 50 кВт.  

Тому для забезпечення власного споживання електричної енергії з 01 січня 2021 року Вам необхідно укласти договір про постачання електричної енергії споживачу (за вільними цінами).

Відповідно п. 8 комерційної пропозиції до Договору  про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг (далі - Договір), до якого Споживач був приєднаний шляхом підписання Заяви-приєднання, або фактичного споживання, або оплати рахунка, Договір діє до 31 грудня 2020 року (в частині розрахунків до повного виконання) та не може бути продовжений на наступний рік із законодавчих підстав.

Окремо звертаємо увагу клієнтів, які керуються Законом України «Про публічні закупівлі» (зі змінами) при укладенні договорів на закупівлю електричної енергії (за кодом ДК 021:2015 09310000-5 Електрична енергія) та рекомендуємо Вам розпочинати процедури закупівлі вже зараз – у 2020 році, враховуючи орієнтовні строки на проведення процедури та укладення договору, що відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» складають за:

- спрощеною закупівлею – 36 днів;

- відкритими торгами – 42 дні;

- відкритими торгами з публікацією англійською мовою – 77 днів.

З метою забезпечення безперебійного постачання та споживання просимо Вас завчасно подбати про укладення нового договору постачання електричної енергії. В іншому разі ТОВ «ООЕК» з 01.01.2021 року не матиме можливості постачати Вам електричну енергію за договором про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг.

Дякуємо за співробітництво та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю

07 жовтня 2020