Повернутися до новин
На головну сторінку

До уваги побутових споживачів!

Кабінет міністрів продовжив дію покладання спеціальних обов’язків (ПСО) щодо забезпечення електроенергією населення до 30 квітня 2024 року.

 

27.12.2023 р на засіданні Уряду схвалено постанову №1375 Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 05 червня 2019 р.  № 483», якою, зокрема, було подовжено строк дії Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії (ПСО) по 30 квітня 2024 року.

 

Зазначеною постановою встановлено застосування  фіксованої ціни для всіх індивідуальних та колективних побутових споживачів (зокрема гуртожитків), а також споживачів (цілі споживання), які визначені в абзацах одинадцятому — чотирнадцятому пункту 13 розділу XVII “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про ринок електричної енергії” колективних побутових споживачів, які діятимуть по 30 квітня 2024 р. Включно у розмірі 2,64 грн/кВтгод з ПДВ за  весь спожитий обсяг

 

 Водночас  збережено і залишено без змін коефіцієнти дво- та тризонного обліку електричної енергії.

З діючими тарифами для побутових споживачів, можна ознайомитися за посиланням:

28 грудня 2023