Повернутися до новин
На головну сторінку

Важлива інформація для клієнтів, щодо наслідків невчасного надання показів лічильника!

Для коректного формування рахунку за спожиту електричну енергію необхідно щомісячно станом на 1 число місяця в період з 1 по 4 число наступного місяця надавати покази лічильника своєму Оператору системи розподілу* (АТ «Одесаобленерго», АТ «Укрзалізниця»…), оскільки згідно Кодексу комерційного обліку, відповідальність за правильність щомісячного зчитування показів лічильника покладається на Вас, шановний споживач.

У разі, якщо ви подаєте відомості пізніше означених дат, або не подаєте їх взагалі, виникають тимчасові розбіжності у платіжці, оскільки Ваш Оператор системи розподілу вимушений донараховувати обсяг електроенергії до кінця розрахункового періоду за середньодобовим споживанням (згідно Вашої власної історії споживання у попередні періоди). Зауважимо, що одразу, як ви подаєте уточнені дані, за процедурою, відбувається перерахунок, який буде відображено у рахунку наступного місяця.

Щоб уникати таких непорозумінь, будь ласка, дотримуйтесь рекомендованих термінів передання показів!

У такому разі у Вашому рахунку будуть вказуватись в графі «початкові» та «кінцеві» фактичні покази лічильника, які були на початок та кінець розрахункового місяця, а обсяг спожитої електричної енергії буде формуватися по факту без донарахувань.

У разі сумнівів у правильності формування обсягів спожитої електричної енергії, рекомендуємо звертатись безпосередньо до свого оператора системи розподілу, до мереж якого приєднано Ваш об’єкт.

Зверніть увагу на тлумачення терміну «оператор системи розподілу»!

До операторів системи розподілу відносяться підприємства, відповідальні за безпечну, надійну та ефективну експлуатацію, технічне обслуговування та розвиток електричних мереж з напругою до 110 кВ.

Оператори системи розподілу надають послуги з розподілу електричної енергії від НЕК «Укренерго» до споживачів. ТОВ «ООЕК» не належить до числа операторів системи розподілу, та не відповідає за вищеозначені функції.

Для порівняння:

Оператор системи розподілу / ОСР (наприклад АТ «Одесаобленерго»)

  • Прийом показів лічильника
  • Контроль за засобами обліку (в т.ч. за показаннями)
  • Підключення/відключення

Енергопостачатьна компанія (наприклад ТОВ «ООЕК»)

  • Прийом платежів
  • Генерація рахунків
  • Нарахування за показами, що передає оператор системи розподілу

Контактні дані ОСР, на території ліцензованої діяльності яких знаходяться споживачі ТОВ “ООЕК”, доступні за посиланням

https://web.ooek.od.ua/oprozp/

17 лютого 2020